NAVIGON 43XX max

Vše o navigacích značky Navigon

NAVIGON 43XX max

Postby hansol on 15.9.2012, 14:15

Ahoj,jeden moj známy si na Navigon 43XX(tak je to napisane na stítku) robil UpDate a ako si mu to nevislo.Neviem zatial presne co robil ale NAVI teraz vobec nenabieha,respektive nabehne len uvodny "loading" obrazok a koniec.Naviac sa s tym neda spojit ani s PC.Na SD karte zostal adresar "Navigon" s mapama a adresar "ScreenShots" .
Vyskusal som rozny Unlock aby sa mi podarilo dostat do Navi ale nic nepomaha.Mozno robim nieco nespravne ale par Navi som uz poriesil(ine ako Navigon),takze nie som uplny zaciatocnik.Chcel by som nejaku radu ako to ozivit(ci sa to za tohto stavu doma vobec dá),pripadne poradit co vsetko u tohto typu Navigon ma byt na SD karte.Myslim si,ze by system mal nabehnut aj bez SD karty.Opravte ma ak sa mylim.
Skusal som aj obnovenie "Restore factory setings..." cez spuštacie tlačitko ale nepomohlo.Poradi niekto? Vdaka.
hansol
 
Posts: 4
Joined: 13.11.2011, 14:33

Re: NAVIGON 43XX max

Postby Zubr on 20.9.2012, 22:53

Factory reset obnovuje systémové registry. Po něm by normálně mělo začít fungovat spojení s PC. Pokud tomu rozumím, je stále nefunkční. To může znamenat:
1) vadný propojovací USB kabel - vyzkoušej jiný kabel a případně i jiný PC
2) poškozený USB konektor v navigaci. Oprava je problematická a celkem zbytečná. Bude to fungovat i bez něj.
3) poškozený systém nebo nefunkční HW. To je asi jen na servis.
To, že funguje systém se nechá ověřit jednoduchým unlockem. Součástí většiny unlocků je program TotalCommander. V jeho složce je soubor cecmd.exe. Tento soubor nakopíruj do root složky na SD kartě a přejmenuj ho na Updateme.exe. Po zasunutí karty do navigace a restartu by měl naběhnout TotalCommander. Pokud naběhne, je systém funkční a pak již jen stačí obnovit obsah interní a externí paměti.
Program může být v interní paměti nebo na kartě. Funguje to tak, že systém po restartu hledá v root složkách interní paměti a SD program Updateme.exe. Pokud ho najde, spustí ho a jinak pokračuje hledáním programu Autorunce.exe. Program Autorunce normálně spouští navigační program a program Updateme spouští aktualizační program. Nejčastější chybou při podobných úpravách bývá vymazání spouštěcího programu Autorunce.exe nebo tam po aktualizaci zůstane Updateme.exe, ale je vymazaný aktualizační program. Normálně by měl být Autorunce.exe jen ve vnitřní paměti.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: NAVIGON 43XX max

Postby hansol on 24.9.2012, 17:10

Dakujem za odpoved ale NAVI uz putuje do servisu.
Podal som nespravne udaje respkt. ja som ich take dostal za co sa omluvam.Vskutocnosti NAVI presla UpDatem bez problemu a aj nejakou dobu fungovala.Zamrzla pocas navigacie a uz s nou neslo nic robit.To som nevedel. :(
Chyba vsak bude vaznejsia lebo system nechcel zobrat ziadny Unlock a ani premenovanie TC na UpdateMe.exe alebo Autorunce.exe nezabralo ani nahratie systemu na SD kartu a nebolo mozne sa pripojit ziadnym kablom k PC.Este raz dakujem za odpoved.
hansol
 
Posts: 4
Joined: 13.11.2011, 14:33

Re: NAVIGON 43XX max

Postby mafian0 on 4.9.2013, 8:10

AHoj všem, zkouším zprovoznit tatuldovu navigaci Navigon 4310 max. Úplně u ní odešla baterka a nešla nastartovat ani na nabíječce. Vyměnil jsem baterii, ale ted navigace při zapnutí nastartuje jen do uvodního loga, kde je vypsaná verze firmware a tady se zasekne. Zkoušel jsem hard reset, ale nic se neděje a při připojení k počítači se tváří jako neznámé zařízení ( nelze nainstalovat ovladače ). Poradíte prosím někdo jak zprovoznit? díky za vaše ohlasy.
mafian0
 
Posts: 1
Joined: 4.9.2013, 8:08


Return to Navigon

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron