Navigon 8410

Vše o navigacích značky Navigon

Navigon 8410

Postby rossini on 27.8.2009, 12:05

Tak mi to nedá a musím říci, že jsem právě našel navigaci, kterou si dám pod stromeček. Navigon 8410 jednoduše musím mít a už se nemůžu dočkat, až se dostane na trh :mrk:

http://www.navigon.com/site/uk/en/ifa09#product
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
User avatar
rossini
 
Posts: 689
Joined: 9.10.2005, 13:47
Location: Olomouc

Re: Navigon 8410

Postby Jirásek on 27.8.2009, 12:22

Nojo, postižení jsme všichni :mad2: , jenomže v Paříži, Londýně, Bruselu ...... se běžně za volantem nepohybuji. Ale jinak to vypadá velmi hezky. Těch 5" je také slušné. Tušíš cenu? Orientačně. Tipuji tak 400 euro.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2963
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Navigon 8410

Postby rossini on 27.8.2009, 13:01

No, máš dobrý odhad. Myslím, že 349EUR až 399EUR je ten segment, kam to zařadit. Vzhledem k načasování (před vánocemi) a konkurenci se bude cena blížit resp. startovat na těch 400EUR...
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
User avatar
rossini
 
Posts: 689
Joined: 9.10.2005, 13:47
Location: Olomouc

Re: Navigon 8410

Postby Gumídek on 27.8.2009, 15:24

Sunnysoft přijímá předobjednávky, a bude za něj chtít 12255,-. To jen pro porovnání ceny....
Gumídek
 
Posts: 5640
Joined: 18.10.2006, 6:26

Re: Navigon 8410

Postby freewall on 27.8.2009, 17:54

To je ale celkem nářez.... akorát cena u nás by mohla úměrná tomu, co z toho, co navigace nabízí, bude fungovat u nás
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Navigon 8410

Postby vojta66 on 27.8.2009, 18:10

Je to totéž jako 8310, akorát se to víc leskne
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014
User avatar
vojta66
 
Posts: 766
Joined: 18.10.2006, 20:19
Location: Praha, matka měst

Re: Navigon 8410

Postby Fefe99 on 2.9.2009, 12:56

Mna by skor zaujmalo aky ma procesor NAVIGON 8410 ???
Fefe99
 
Posts: 6
Joined: 11.8.2009, 11:13

Re: Navigon 8410

Postby šemík on 1.10.2009, 20:55

A ten TV modul? viděli ste to na jejich strankach?v navodu je jak se to naladí ale jak je to připojeno ne jen je tam podivny konektor z boku navigace. :(
Pokud víš napiš pokud nevíš nebo si jen myslíš že víš dej pokoj a běž psát jinam. Děkuji
User avatar
šemík
 
Posts: 36
Joined: 12.7.2009, 12:04

Re: Navigon 8410

Postby pmpolis on 23.10.2009, 17:37

Zdravím. Som tu nový a tak isto nový majitel Navigonu 8410. Zatial iba dva dni, ale spokojnosť. Dúfam, že to vydrží :usmev: Čo k nemu dodať. Dizajn sa podaril - teda aspoň podľa mňa, 5" obrazovka je veľká - oproti môjmu starému MIU :palec: , funkcie všetky ešte ani neviem - skúšam, testujem. Čo ma prekvapilo, tak je povrch - teda na dotyk. Funguje naozaj aj pri jemnom dotyku, žiadne tlačenie, ale funguje len na dotyk prsta. Neviem si to vysvetliť, ale skúšal som aj dotykové pero, čo mám na ovládania DVD v aute - tam funguje na obrazovke v pohode ale Navigon naň nereaguje. Lepšie povedané na nič, čo som skúšal. Len na prsty :zamysl: :zamysl: Trochu čo mi ešte vadí je farebné prevedenie máp - ulice sú šedé ale tak isto aj názvy ulíc. Nie vždy je to teda dobre čitatelné. Dúfam, že sa za chvíľu nájdu dáke nové skiny :koul:
Kúpil som ho cez internet - MP3.sk za 350 € - asi najnižšia cena.
Ten DVB-T modul by sa mal iba pripojiť z boku k navigačnému - je tam vstup na boku navigačného.
A procesor podľa návodu - SiRF SiRFprima 600 MHz
Navigon 8410 +DVB
pmpolis
 
Posts: 4
Joined: 23.10.2009, 17:17

Re: Navigon 8410

Postby hstanislav on 24.10.2009, 22:52

Take se chystam na koupi teto navigace ,mel bych dotaz ohledne spojeni pres BT a kvalitu hovoru s telefonem (vim ze u navigace to neni dulezite,ale chci se zeptat kvuli prodeji meho parrota).

Jinak ten displej je kapacitni a ten na bezny stylus nereaguje.
tady je mala rekapitulace
* rezistivní displej: na povrchu displeje se nachází pružná membrána, která je zevnitř pokrytá velmi tenkou kovovou vrstvou. Pod membránou je další vodivá vrstva, která je pevná. Mezi vrstvami se nachází velmi tenká vzduchová mezera vymezená podpěrami, které od sebe obě vodivé vrstvy izolují. Při dotyku se horní vrstva mírně prohne, dotkne se té spodní a v daném místě začne procházet elektrický proud. Na základě analýzy velikosti proudů pak vyhodnocovací jednotka vypočítá polohu bodu dotyku. Ovládat displej vybavený touto technologií je možné prakticky čímkoliv – typicky je to stylus, ale může to být třeba i prst v rukavici (pak už ale obyčejně narazíme na velikost ovládacích prvků uživatelského prostředí).
* kapacitní displeje: funkčnost takového displeje je založená na vodivosti lidského těla. Povrch displeje je pokrytý vodivou vrstvou. Při dotyku prstem ruky vznikne mezi okraji displeje a vodivou rukou kapacita, přes kterou se uzavře elektrický obvod. Kontroler potom analýzou vzniklých kapacit přesně určí polohu prstu. Výhodou použití této technologie je vysoká mechanická odolnost displeje, nevýhodou je, že na ovládání musí být použit elektricky vodivý předmět.
hstanislav
 
Posts: 4
Joined: 24.10.2009, 22:47

Re: Navigon 8410

Postby pmpolis on 25.10.2009, 13:41

Dík za vysvetlenie :palec:
Zatial čo som skúšal BT tak celkom spokojnosť. Spojenie s telefónom / SE 905 / prebehlo rýchlo, bez problémov. Prvý hovor nič moc, ale stačilo sa trochu pohrať s hlasitosťou a nastaveniami a išlo to v pohode. Dá sa.
Navigon 8410 +DVB
pmpolis
 
Posts: 4
Joined: 23.10.2009, 17:17

Re: Navigon 8410

Postby hstanislav on 3.11.2009, 23:12

Ja dekuji za info o BT - uz ho mam doma (aute) a zatim spokojenost a ta HF je v naprosto v pohode.
Jen se chci zeptat jestli nekdo nevi jak je to s FM transmitterem,nekde pisou ,ze ho ma ,ale v navodu ani v navigaci jsem nic nenasel.Pouze na SD karte je nejaka knihovna FM trasmitter.dll.
A stim souvisi jeste dotaz na prehravani MP3,je pry potreba nahrat do navigace kodeky pro prehrani dalsich formatu,ale na strankach vyrobce jsem v shopu nic nenasel. Jen to,ze k modulu digi TV se balik kodeku dodava.

Predem dekuji za pripadnou odpoved.
hstanislav
 
Posts: 4
Joined: 24.10.2009, 22:47

Re: Navigon 8410

Postby pmpolis on 5.11.2009, 23:09

Mne sa v Navigon Fresh niečo také ukázalo - kodeky na prehrávanie - ale nebolo to zadarmo - treba zakúpiť. Tak som tomu moc nevenoval pozornosť. Zatial stačí VMA. VMV :mad2: Počkám si na ten DVB-T modul :doutnik:
Navigon 8410 +DVB
pmpolis
 
Posts: 4
Joined: 23.10.2009, 17:17

Re: Navigon 8410

Postby rubbs on 8.11.2009, 10:57

Chtěl bych se zeptat nových majitelů 8410 na několik věcí, které jsem zatím nikde nenašel:
1) je v nastavení profilů trasy možnost Vyhnout se místním a účelovým komunikacím? (pro režim automobil)
2) je zde možnost zvolit použití placených dálnic selektivně pro jednotlivé státy? (měla by být)
3) obsahuje funkci pokročilé navádění v tunelu (neboli v místech bez signálu GPS)? (tím myslím že navigace předpokládá pohyb konstatní rychlostí, naviguje dál a nezobrazí hlášku Není signál…)
4) má světelný senzor?
5) lze přepnout na rozložení QWERTY?
Děkuji
rubbs
 
Posts: 1
Joined: 8.11.2009, 10:45

Re: Navigon 8410

Postby hstanislav on 10.11.2009, 0:01

1.ano,lze Mistni a ucelove komunikace - povolit x vyhybat se
2.ano ,ale mne to umoznuje jen u Cesko,Slovensko,Svycarsko,Madarsko,Rakousko
3. pri prujezdu tunelu (zatim jsem to videl jen v Praze) je na obrazovce staticky obrazek tunelu a metry do konce tunelu.
4. nema,pouze lze nastavit rezim DEN a NOC (kdy lze nastavit intezitu osvetleni) nebo automaticky pak se to ridi vychodem a zapadem slunce.
5.u mne to nelze,nebo jsem na to neprisel

Jinak zde jsou i obrazky http://navigovat.mobilmania.cz/Testynav ... ARI=114373
hstanislav
 
Posts: 4
Joined: 24.10.2009, 22:47

Next

Return to Navigon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron